• Gratis fragt v/ køb over 500 DKK ellers 35,-
  • Vi har stadig lynhurtig levering på web 1-3 hverdage / gratis hjemmelevering i 8600 Silkeborg
  • Gratis retur i 14 dage / Julegaver byttes frem til d. 28/2-2021
Filter

Puma sko og sneakers

Puma er et tysk sportsfirma som blev grundlagt i slutningen af 2. verdenskrig. Puma står for tysk kvalitet og er sports modetøj i verdensklasse. Brandet er verdenskendt og startede med at lave løbesko. Puma udspringer oprindeligt fra en tragikomisk historie om to brødre med stor succes. Dog kom 2. verdenskrig og lavede om på den historie, lige siden har de to brødre i stedet været i krig med hinanden, dog har verden fået to af verdens største sportsmærker ud af fighten mellem de to Dassler brødre.

Historien om Pumas oprindelse

Efter 1. verdenskrig overtog Adolf dassler sin fars firma som producerede filttøfler. Senere kom Rudolf Dassler ind i firmaet og de omdømdte det til "Gebrüder Dassler Schuhfabrik," de koncentrede sig i gymnastik og løbesko. Brødrene var søn af en skomager og havde derfor sko i blodet. Firmaet blev hurtigt stort og leverede sko til nogle af verdens største sportsatleter og det tyske militær. Rudolp blev dog sendt i fronten under 2. verdenskrig og blev dermed over tid frosset ud af firmaet. Brødrende skiltes som fjender og hermed starter Rudolp Dassler mærket Puma og Gebrüder Dassler Schuhfabrik blev til Adidas.

Lige siden har de to brødre og virksomheder konkurreret med hinanden og skabt fundamentet for store sponsoraftaler og to af verdens største brands.